top of page

Întrebări Frecvente - FAQ

faq.png

​🪴 Disponibilitatea locurilor:

In acest moment clasele noastre sunt la capacitate maxima. Primele locuri libere disponibile sunt dupa cum urmeaza:
 

Pentru grupa de varsta 0-3 ani, primele locuri libere vor fi disponibile dupa cum urmează:

În perioada iulie-august 2024 vor deveni disponibile 2 locuri pentru fetițe cu vârsta între un an și jumătate și doi ani.
 

În perioada septembrie-octombrie 2024 vor deveni disponibile alte 2 locuri pentru fetițe cu vârsta între un an și jumătate și doi ani.

 

Pentru grupa 3-6 ani vom avea locuri disponibile începând cu luna septembrie 2025.
 

🕑 Programul
Grupa mica:
- program scurt 8.30-12.30
- program lung 8.30-16.30
Nu exista varianta de prelungire a programului

Grupa mare: 
- program scurt 8.30-13.30
- program lung 8.30-16.30
Exista posibilitate de prelungire a programului pana la 17.15 cu un optional (engleza, franceza, yoga, fotografie, atletism ș.a.).  

 

💸 Taxe

Taxe școlare pentru anul în curs:
Programul scurt - 670 euro
Programul lung - 720 euro
Costul meselor pe zi - 27 de lei

 

👩‍👧‍👦 Acomodarea 

Se face in ritmul copilului. Este o acomodare blanda cu parintele in apropiere. In medie acomodarea la program scurt dureaza 3 saptamani, insa variaza in functie de fiecare copil in parte.

 

🌞 Modul de lucru 
Modul de lucru este specific Montessori. Fiecare copil lucreaza indiviual cu materialul ales sub atenta observare a educatorului. La grupa mica accentul se pune pe capatarea independentei functionale si recunoasterea nevoilor de baza. Pe masura ce copilul inainteaza in varsta, se urmareste dezvoltarea sa emotionala, recunoasterea și gestionarea emotiilor, dobandirea modului de lucru cu materialele didactice specifice, integrarea comportamentelor dezirabile asociate variatelor situații de viață în comunitate, insusirea abilitatilor sociale, cresterea capacitatii de concentrare si dezvoltarea cognitiva. 

 

🎓 Pregatirea personalului

Educatorii nostri sunt certificati in metoda Montessori prin cursurile organizatiilor internationale AMI (Association Montessori Internationale) si NAMC (North American Montessori Center).

 

👩‍⚕️ Triajul medical

In fiecare dimineata se face triajul medical la sosirea copiilor in gradinita. Dna asistent medical este prezenta pe tot parcursul programului celor mici.

 

🍽 Masa

Masa se serveste in regim catering, in prezent colaboram cu Green Zone. Avem incluse doua gustari si doua mese principale. Mancarea este fara sare si fara zahar, iar meniul este variat. Aveti posibilitatea si de a alege meniu vegetarian. 

 

🏖 Vacantele

Centrul ROL este inchis 2 saptamani de Craciun, 1 saptamana de Paste si 3 saptamani in luna august. 

 

🧾 Alte taxe 

Taxa de inscriere - 250 euro

Taxa de materiale - 350 - euro /an

Garantie - echivalenta programului educational ales (640 sau 720 euro)

Taxa de acomodare - 25 euro/zi

bottom of page