Programele noastre
.png)
Comunitatea baby
1-3 ani
Copiii foarte mici au o dorință înnăscută de a se îngriji de propriile nevoi. În comunitatea Baby privim copilul ca pe un individ, permiÈ›ându-i să-È™i stabilească propriul ritm în căutarea independenÈ›ei. Componentele necesare pentru o dezvoltare armonioasă în comunitatea Baby includ un mediu pregătit, oferirea de activități cu sens È™i finalitate È™i colaborarea dintre părinÈ›i È™i educatori.
Programul este conceput pentru a favoriza dezvoltarea cognitivă a copiilor, achiziÈ›ia È™i dezvoltarea limbajului, dezvoltarea motricității fine È™i grosiere È™i a coordonării mână-ochi. De asemenea, prin prezenÈ›a caldă È™i conÈ›inătoare în relaÈ›ie cu cei mici, membrii echipei educaÈ›ionale susÈ›in dezvoltarea abilităților sociale È™i a capacității de auto-reglare emoÈ›ională È™i promovează autonomia.
Rafturile joase oferă activități alese cu grijă, care sunt întotdeauna accesibile, atractive, sigure È™i potrivite vârstei È™i abilităților copiilor. Cu ajutorul activităților de viață practică, cei mici învață să se îngrijească de propriile nevoi, clădindu-È™i astfel independenÈ›a funcÈ›ională. Zona de bucătărie include un loc unde copiii contribuie la pregătirea gustărilor È™i a micului dejun.
Aceste activități de gătit aduc un imens aport senzorial È™i le oferă copiilor È™ansa să mânuiască instrumente reale pentru un scop real. LecÈ›iile de „graÈ›ie È™i curtoazie” sunt practicate zilnic pentru a-i ajuta copiii să înveÈ›e să observe È™i să È›ină cont de nevoile celorlalÈ›i.


.png)
Casa copiilor
3-6 ani
Copiii înainte de vârsta de È™ase ani au o plasticitate mentală extraordinară. Ei au capacitatea de de a absorbi È™i încarna toate informaÈ›iile È™i conceptele din mediul în care trăiesc. În comunitatea de 3-6 ani susÈ›inem motivaÈ›ia naturală a copilului pentru independență, incurajandu-l să facă alegeri conÈ™tiente cu privire la activitățile pe care le preferă, pe baza intereselor sale.
În Casa Copiilor, mediul pregătit este împărÈ›it în cinci arii: viață practică, limbaj, senzorial, matematică, È™i aria de artă, È™tiință È™i activități culturale. Activitățile de viață practică îi permit copilului să-È™i perfecÈ›ioneze abilitatea de a se îngriji de propriile nevoi È™i de nevoile mediului.
Activitățile senzoriale susÈ›in rafinarea simÈ›urilor, astfel încât copilul devine capabil să sesizeze È™i să aprecieze diferenÈ›e din ce în ce mai fine în calitățile obiectelor. Ne referim aici la nuanÈ›e, volume, texturi, stimuli olfactivi È™i altele. Aria de limbaj este concepută pentru a susÈ›ine îmbogățirea vocabularului È™i pentru a încuraja scrierea È™i citirea. Zona de matematică oferă experienÈ›e matematice concrete, care se bazează pe interesul natural al copilului în numărare, È™i introduce o înÈ›elegere a sistemului zecimal È™i a proceselor de adunare, scădere, înmulÈ›ire È™i divizare.
Materialele Montessori au fost proiectate astfel încât să ofere experienÈ›e concrete, pe baza cărora copiii să poată înÈ›elege noi concepte È™i să ajungă să stăpânească noi abilități.
Prin exerciÈ›iile de „graÈ›ie È™i curtoazie” È™i prin interacÈ›iunile zilnice din clasă, îi susÈ›inem pe copii în procesul de a învăța să gestioneze diverse conflicte È™i situaÈ›ii tensionate È™i să acÈ›ioneze politicos în diverse situaÈ›ii. Rezultatul este o comunitate coezivă de copii din ce în ce mai conÈ™tienÈ›i de propriile decizii È™i acÈ›iuni.
Aria de artă, È™tiință È™i cultură întregeÈ™te celelalte arii, ajutându-l pe copil să cunoască lumea È™i sub aspect cultural, istoric, È™tiinÈ›ific È™i să se integreze locului È™i timpului în care trăieÈ™te.